Insändare

Orimligt dyrt att åka kollektivt i länet

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Cecilia Karlsson

Det är för dyrt att åka kollektivt jämfört med att ta bilen, anser En orolig miljövän.

Miljön är viktig, men jag börjar bli ledsen. Miljöpartiets förslag att höja bilskatterna kommer endast att drabba den enskilda individen och kommer inte göra stor skillnad för miljön. I dag är det för dyrt att åka kollektivt jämfört med att ta bilen. Tågen mellan Borås och Varberg är nästan helt tomma på resenärer under helgerna.

En familj på två vuxna och två barn får betala 884 kronor tur och retur för en heldag i Varberg. Priserna för kollektivtrafiken måste sänkas drastiskt för att främja miljön.

Mitt förslag är att en tågbiljett ska kosta 10 kronor per resande under helger. Tågen går i dagsläget nästan tomma, sänk istället priserna för kollektivtrafik och värna om miljön.

En orolig miljövän

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.