Insändare

INSÄNDARE: Orimligt att hänga ut Simon Lundevall

Insändare Artikeln publicerades
Simon Lundevall.
Foto: Johan Valkonen
Simon Lundevall.

Jag tycker att BT borde avhålla sig från journalistik av denna typ som helt saknar proportioner och allmänintresse, anser Lars O.

Elfsborgs Simon Lundevall firar den inhöstade poängen mot Kalmar FF med middag och tillhörande dryck – och fastnar därefter i en kontroll och uppvisar 0,24 promille, det vill säga 0,04 över tillåten gräns (borde tangera felmarginalen).

BT slår på stora trumman – stora versaler på första sidan och två hel- sidor på sporten i vilka affären beskrivs i närmast apokalyptiska ordalag.

Reportern frågar bland annat: ”Hur kunde det hända?”. Ja, hur kan en dylik fadäs inträffa?

Jag tycker att BT borde avhålla sig från journalistik av denna typ som helt saknar proportioner och allmänintresse. Det saknas ju helt balans mellan förseelsens ringa karaktär och den orimliga exponeringen.

Varför inte istället ägna intresse åt Stefan Andreassons och Jimmy Thelins bemödanden, som placerat Elfsborg i bottenträsket där risken för nedflyttning är betydande.

Lars O

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.