Insändare

Onödig cykelbana på Lilla Brogatan

Insändare Artikeln publicerades

Gatan är ju redan ett gångfartsområde, skriver Tomas Göranson.

Det pågår en debatt mellan Lennart Andreasson (V) och tekniska förvaltningen med anledning av ombyggnaden av Lilla Brogatan där det skall göras plats för en cykelväg. Vad jag vill ifrågasätta är varför det över huvud taget behövs en cykelväg här. Gatan är ju redan ett gångfartsområde mellan Allégatan och Hallbergsgatan och glest trafikerad av bilar i låg hastighet.

Detta innebär ju att denna del av gatan redan är en lämplig cykelväg. Att den är belagd med gatsten, som det går utmärkt att cykla på i gångfart, kan väl knappast vara motiv för att lägga stora pengar på ombyggnad. Dessa pengar behövs på många andra ställen i centrala Borås där cykelvägar saknas eller är bristfälliga.

Tomas Göranson, flitig cyklist i centrala Borås

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.