Insändare

Öka samarbetet med polisen på glesbygden

Samverkan Artikeln publicerades
Vi har full förståelse för att polisen måste prioritera men även vi som bor och har vår verksamhet utanför centrum har rätten till en närvarande polis, menar Ingvar Zachrisson och Mattias Karlsson på Viskaforshem.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Vi har full förståelse för att polisen måste prioritera men även vi som bor och har vår verksamhet utanför centrum har rätten till en närvarande polis, menar Ingvar Zachrisson och Mattias Karlsson på Viskaforshem.

Vi som bor och har vår verksamhet utanför centrum har rätten till en närvarande polis, skriver företrädare för Viskaforshem.

Viskaforshem är ett lokalt kommunalt bostadsbolag som verkar för att Viskafors, Svaneholm och Rydboholm ska utvecklas och vår vilja är att människorna som bor i området ska trivas och vilja bo och bygga nytt i vårt område.

Vi ser med glädje på att Viskaforsskolan nu inte ligger under viteshot och kan fortsätta att förbättra sig så att vi får behålla vår lokala skola även i framtiden. Men vi ser även att det finns områden där Viskaforshem inte kan eller får hjälpa människorna i vårt område.

”I Borås Stads samverkansöverenskommelse med polisen, nämns inte Viskaforshems område en enda gång.”

I Borås Stads samverkansöverenskommelse med polisen, nämns inte Viskaforshems område en enda gång. Det enda bolaget som deltar i samverkansöverenskommelsen är AB Bostäder.

Vi har full förståelse för att polisen måste prioritera men även vi som bor och har vår verksamhet utanför centrum har rätten till en närvarande polis.

Vi erbjuder därför polisen tillgång till en egen kvarterspolislokal vid torget i Viskafors som kommer att utformas i samarbete med polismyndigheten om polisen väljer att acceptera vårt erbjudande.

Ingvar Zachrisson, ordförande Viskaforshem AB

Mattias Karlsson, vice ordförande Viskaforshem AB

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.