Insändare

Ny skjutbana är ett särintresse

Insändare Artikeln publicerades
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Är kommunens insats för ny skyttebana rimlig i relation till samhällsnyttan, undrar skribenten.

Ny skjutbana är givetvis bra för dem som uppskattar denna fritidsaktivitet. Hur många aktiva skyttar finns det egentligen i Borås och är det mest vuxna människor som själva borde betala för sin fritidsaktivitet, eller är det ungdomar?

Jag har hört att det lär finnas 85 aktiva skyttar i Borås och att merparten är vuxna. Om det samtidigt stämmer att kommunens bidrag vid byggande av en ny skjutbana blir mer än åtta miljoner så blir det runt 100 000 kronor per person, och betydligt mer om det slås ut på antalet ungdomar.

När skattebetalarnas pengar används till saker som ligger utanför vad en kommun måste ägna sig åt så är det viktigt att skattebetalarna får veta mer om ekonomin. Är kommunens insats rimlig i relation till samhällsnyttan?

Prioritera rätt

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.