Insändare

Nej tack till elsparkcyklar på Borås gator

Trafik Artikeln publicerades
Inte nog med att dessa apparater orsakar olyckor runt om i landet, drivs de dessutom med elektricitet. Om vi fortsätter denna utveckling kommer el kanske snart bli en bristvara, tror Börje Stoltz.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Inte nog med att dessa apparater orsakar olyckor runt om i landet, drivs de dessutom med elektricitet. Om vi fortsätter denna utveckling kommer el kanske snart bli en bristvara, tror Börje Stoltz.

Om vi ska ha sparkcyklar för uthyrning borde de drivas med diesel, anser insändaren.

När jag läste om förslaget att införa uthyrning av elsparkcyklar i Borås, BT 20/7, blev jag förfärad. Inte nog med att dessa apparater orsakar olyckor runt om i landet, drivs de dessutom med elektricitet. Om vi fortsätter denna utveckling kommer el kanske snart bli en bristvara.

Koldioxiden som en förbränningsmotor släpper ut är däremot en förutsättning för att fotosyntesen ska fungera och livet på jorden fortsätta. Därför har jag nu ett förslag till beslutsfattarna i vår vackra stad.

Om vi ska ha sparkcyklar för uthyrning borde de drivas med diesel. Dieselmotorer är effektiva, hållbara och orkar upp för alla backar i en kuperad stad som Borås är.

Man skulle då kunna installera dieselstationer runt om i stan där också andra fordon kan tankas. Försäljningen av drivmedel skulle då kunna täcka de kostnader som inköp av dieselcyklar innebär. Tror och hoppas ni fattar ett klokt beslut.

Börje Stoltz, egenföretagare och samhällsdebattör

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.