Insändare

Nästan omöjligt att finna p-plats vid Säs

Parkering Artikeln publicerades

Hinner jag i tid till mitt arbete på Borås lasarett i dag? Den frågan ställer jag mig varje dag då arbetet börjar senare är klockan 7. Med bil tar jag mig till Borås på cirka 20 minuter, därefter behövs en parkeringsplats, som jag dessutom redan har betalat 150–200 kronor per månad för.

Letandet börjar, ingen plats där, ingen plats där. Jag åker runt och letar, tiden går. Jag stämplar in ett par minuter för sent, då jag till slut har varit tvungen att ställa mig på en vanlig besöksparkering (sju kronor i timmen).

Jag ägnar min lunch åt att byta om, går den långa vägen till min bil och tänker flytta den till eventuellt ledig personalparkering (jag har ju redan betalat min månadsbiljett). Vad händer då? Jo, när sms-parkeringen ska avslutas finns ingen internetanslutning, fast jag är uppkopplad på regionens nät.

Allt slutar med att bilen får stå kvar, jag går tillbaka till min arbetsplats, byter om igen och stämplar in. Lunchrasten är nu förbrukad, magen känns tom, jag är trött och förbannad. Om ett tag kommer en faktura på 67 kronor, som jag inte har lust att betala.

Ändra våra parkeringsvillkor, nu när det byggs och rivs, grävs och fixas på området. Vår energi behövs till att vårda på ett fint sätt, inte till att leta parkeringsplatser.

En för övrigt ganska nöjd anställd i VGR