Insändare

Moderater, hur är det med moralen?

Insändare Artikeln publicerades
Moderaternas eknomisk-politiske talesperson, Elisabeth Svantesson.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Moderaternas eknomisk-politiske talesperson, Elisabeth Svantesson.

Jag tycker att Elisabeth Svantesson har gjort sitt inom politiken och bör avgå, skriver Besviken.

Jag reagerar kraftigt när jag läser och ser på tv hur en av Moderaternas ledande politiker, Elisabeth Svantesson, utnyttjar möjligheten att få ut extra ersättning för dubbelt boende. Okej, det är tydligen inget lagbrott, men att en av Moderaternas politiker som vid ett eventuellt maktskifte var påtänkt som finansminister är så girig att hon utnyttjar allt som finns för att öka sin inkomst är fruktansvärt.

Hur är det med moralen? Riksdagsledamöterna har enligt mitt sätt att se det en bra lön, traktamente, reseersättningar med mera. Det skall de ha, för det är ett ansvarsfullt arbete de utför. Att man är skriven på sitt sommarställe i Nora, när övriga familjen bor i Stockholm, tyder på ett felaktigt tänkande. Jag fasar för tanken om eller när Moderaterna får regeringsställning och Elisabeth Svantesson skall bli finansminister. Finansministerposten är en av de viktigaste ministerposterna och kräver hög moral.

Jag tycker att Elisabeth Svantesson har gjort sitt inom politiken och bör avgå. Jag har själv jobbat som företagsledare och vd inom industrin, bra lön som jag klarade mig bra på. Någon tanke på att ta ut någon tvivelaktig extra ersättning har aldrig förkommit. Ett ansvarsfullt arbete kräver hög moral.

Besviken

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.