Insändare

Mitt råd till yngre: Börja spara i tid

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sparpengarna ger oss nu en guldkant i tillvaron, till bland annat utlandsresor och några restaurangbesök emellanåt, konstaterar skribenten.

Läste i BT om förvaltningschefernas månadslöner i Borås stad. Det är i mina ögon väldigt mycket pengar. Som pensionär efter 40 år som kontorist får jag dessa summor, inte som årslön men efter åtta–tio månaders pension.

”Jag skulle därför råda alla yngre människor att spara en summa varje månad.”

Man kunde också förstå att de förväntar sig kraftiga lönepåslag 2019. I min värld kan jag inte förstå att vi då skulle ha råd med skattesänkning. Hur går det då med skola, vård och omsorg, som alla partier säger sig värna om? Hur kommer det då att gå med infrastrukturen, som vägar och järnvägar, som också alla partier säger sig värna om. Är nästan glad att jag är så gammal att jag kanske slipper se eländet.

Jag skulle därför råda alla yngre människor att spara en summa varje månad. Maken och jag började för cirka 40 år sedan att spara 100 kronor per månad. Efter ett år saknade vi inte de pengarna som vi senare placerat i olika fonder. De ger oss nu en guldkant i tillvaron, till bland annat utlandsresor och några restaurangbesök emellanåt.

DAM

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.