Insändare

Minska politikers bidragsberoende

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Claudio Bresciani/TT

Om inte Elisabeth Svantesson (M) klarar sig på sin lön på 1,3 miljoner får vi väl starta en insamling skriver Bengt Hörder.

Elisabeth Svantesson (M) har en årsinkomst på 1,3 till 1,4 miljoner om året och får 50 000 kronor om året för boende.

Ulf Kristersson säger att han har fullt förtroende för Svantesson. Vad är det han har fullt förtroende för? Är det för att hon utnyttjar bidragssystemet fullt ut trots att hon för cirka ett år sedan sa att man bör se över bidragen så att man kan leva på sin lön.

Om inte Svantesson klarar sig på sin lön på 1,3 miljoner får vi väl starta en insamling eller fond till våra stackars politiker som har så dåliga löner.

Fattigpensionärer kan kanske avvara 10–15 kronor i månaden och de som har 10 000–12 000 kan avvara 20–25 kronor.

Det ska ju vara ett privilegium att få rösta, men det är väl inget privilegium att rösta på dessa giriga politiker, anser jag.

Bengt Hörder

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.