Insändare

Mer sunt förnuft ger bättre flyt i rondellen

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson / TT

Till skillnad mot många andra bryr jag mig inte om huruvida folk blinkar eller inte, skriver Patrik.

Då var det dags för en favorit i repris bland insändarna – rondellkörning – eller rättare sagt körning i cirkulationsplats. Det enda som många hakar upp sig på är användandet av blinkers. Där har jag en bestämd uppfattning och att blinka när man ska ut ur rondellen, blir vad förarprövare kallar för vilseledande teckengivning.

”Medan många hänger upp sig på användandet av blinkers så reagerar jag mer på förare som kör mot vägmärket förbjuden färdriktning.”

Själv kör jag enligt de gamla reglerna, men till skillnad mot många andra bryr jag mig inte om huruvida folk blinkar eller inte, utan spanar in trafikläget och lägger krutet på uppmärksamheten istället. Det fungerar alldeles utmärkt och leder aldrig till några incidenter. Det gäller helt enkelt att uppmärksamma rätt saker.

När jag är ute och kör så håller jag sällan ”på min rätt”, utan går mest på sunt förnuft och vad som verkar bäst för att inte bli ett hinder i trafiken.

Medan många hänger upp sig på användandet av blinkers så reagerar jag mer på förare som kör mot vägmärket förbjuden färdriktning. Det ser jag stup i kvarten vid Ica Maxi och City Brämhult. Det förekommer säkert på fler ställen. Behöver alla dessa ”förbrytare” möjligen en ny synundersökning, eller tar de det skämtsamma talessättet att ”regler är till för att överträdas” lite för bokstavligt?

Patrik

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.