Insändare

Männen i S måste rannsaka sig själva

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Johan Valkonen

Istället för att männen i S rannsakar sig så går de till motattack, skriver Besviken väljare.

Vi har de senaste dagarna fått ta del av sorgliga upplevelser som kvinnliga toppolitiker i Borås inom S fått uppleva under för lång tid. Direkt är drevet igång. Nu är man ute efter Lena Palmén och nuvarande kommunalråd Malin Carlsson, de som varit utsatta.

”Det är dags för självrannsakan hos männen och de kvinnor som inte har vett att stötta andra som upplevt det som vi fått ta del av i BT.”

Palméns sanning ifrågasätts som om hon skulle ha något att tjäna på att gå ut med sin berättelse. Hon offrar sig för att maktstruktur och sexism ska få ett slut. Istället för att männen rannsakar sig så går de till motattack. ”Vi skulle ha rett ut det inom partiet” och så vidare. Men om kvinnorna har försökt och männen inte ens ser felet, hur skulle det vara möjligt? Denna feghet och tysthet.

Sedan kommer andra kvinnor som Ylva Lengberg till männens försvar som positiv motvikt, eller vad är syftet? Lengberg menar att hon inte alls delar bilden som hennes kvinnliga partikollegor har. Nu ska de som uttalat sig helt plötsligt misskrediteras. Lengbergs upplevelse torde bero på att hon inte befinner sig tillräckligt nära makten och i en hotande position. Nu vädrar hon kanske också egen makt. Utmanar lagom så att säga. Sorgligt.

Det är dags för självrannsakan hos männen och de kvinnor som inte har vett att stötta andra som upplevt det som vi fått ta del av i BT. Som Madeleine Albright sa: ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra”.

Besviken väljare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.