Insändare

Många flygresor sker helt i onödan

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Janerik Henriksson/TT

Jag är inte emot flyget, men mycket kan trimmas, skriver TE.

Flyget är tydligen högaktuellt. Jag förstår att de som lever på att leverera tjänster gällande flyg känner sig pressade. Inte konstigt med tanke på de massiva utsläpp som flyget orsakar.

Nu tas det tunga artilleriet fram för att rättfärdiga miljöförstöringen. Nu har argumenten nått en femårings nivå. Man skyller på andra. Mest på det globala som tydligen ingen kan göra något åt. Ergo, man behöver inte göra något själv. Andra är ju värre. Jag är duktig.

Nivån på argumenten har nått en pinsam nivå. Jag är inte emot flyget, men mycket kan trimmas. Till exempel det onödiga flygandet mellan Göteborg och Stockholm.

Spara tid? Det handlar om minuter. På tåget kan man arbeta utan vidare. Göteborg–Köpenhamn har en fullt acceptabel tid. Med en modern järnväg mellan Stockholm och Köpenhamn så är det också onödigt med flyg på den sträckan. Dock behöver nog just det tåget klara 280 km/tim. Med tanke på detta kan mycket trimmas bara inom EU. Alltså, tänk inte litet och egoistiskt. Tänk stort.

TE

Håller du med? Kommentera artikeln här under!

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.