Insändare

Många bilister kör på tomgång i onödan

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Johansen,Erik

Varför är det så tyst om tomgångskörning? Det är ju en stor miljöfråga, påpekar skribenten.

Nu närmar vi oss den kalla årstiden och då är det många som låter varmköra sina bilar på tomgång i kanske 20–30 minuter och även ännu mer. Nu har kommunerna förbjudit tomgångskörning till max en minut. Varför är det så tyst om detta, det är ju en stor miljöfråga?

Mest ledsen blir jag när jag ser bilar med bränslevärmare som istället värms upp på tomgång. Är det så att dessa bilägare inte behärskar tekniken för bränslevärmaren, eller är det ren slöhet? Detta är verkligen något för kommunerna att ta tag i och informera om.

Det var ju hårda bud när det gällde grillförbudet i somras. Jag tycker att detta är en lika angelägen sak, för vi vill ju värna om miljön, eller hur? Själv använder jag dieselvärmaren när temperaturen understiger tre–fyra plusgrader och får sätta mig i en varm och skön bil.

Svensson med förnuftigt tänkande

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.