Insändare

Män och kvinnor ska ha samma förutsättningar

Slutreplik Artikeln publicerades

Svar till Ida Legnemark (V), BT 18/3.

Det är glädjande att Ida Legnemark (V) och jag är överens om att jämställdheten mellan män och kvinnor behöver öka. Att vara överens om målet är viktigt. För oss moderater är dock inte det primära att utfallet mellan män och kvinnor ska vara exakt lika, utan att du oavsett vem du är ska ha samma förutsättningar. Varken kön, klass eller klan ska avgöra din framtid. Här skiljer vi oss åt.

Moderaterna i Borås kommer inte medverka till att genomföra vänsterexperiment såsom sex timmars arbetsdag. För att komma till rätta med arbetsmiljön finns det bättre åtgärder än att belasta den kommunala verksamheten med stora kostnader. Vi satsar hellre resurserna på arbete som leder till sänkta ohälsotal och mer personal.

”Vårt förslag om att det ska löna sig bättre att gå från bidrag till arbete kommer till största del att gynna kvinnor.”

Vi är beredda att stödja förslag som ger män och kvinnor möjlighet att ut- ifrån sina förutsättningar komma till sin rätt. Därför står vi upp för att fler sexualbrott ska klaras upp. Att hederskulturer inte hör hemma i ett jämställt samhälle och höjda straff för sexualbrott. Vi vill också att offren ska få ett starkare stöd än i dag.

Vi kommer genom flera reformer se till att det alltid ska löna sig att arbeta. Det kommer att minska lönegapet mellan män och kvinnor.

Vårt förslag om att det ska löna sig bättre att gå från bidrag till arbete kommer till största del att gynna kvinnor som generellt jobbar mindre och har lägre inkomster än män.

Detta är bara några exempel på konkreta jämställdhetsutmaningar som behöver tas itu med. Moderaterna har förslagen.

Annette Carlson (M), kommunalråd

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.