Insändare

Lätta på gasen och undvik trafikolyckor

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Hasse Holmberg / TT

Vansinnesomkörningar är vardag och man får kasta både en och två blickar åt varje håll innan man svänger ut från grusvägen, skriver Herman i Toarpsdal.

I min hembygd runt Toarpsdal, mellan Äspered och Dalsjöfors, har vi ganska länge förfasats över hastigheten på bilarna som susar förbi. Landsvägen genom samhället är olycksdrabbad och döds- olyckan den gångna helgen är ännu en mycket tragisk händelse. Ett ungt liv gick förlorat och bakom det döljer sig naturligtvis outsäglig sorg för de anhöriga.

För oss som bor i Toarpsdal är det inte första gången vi fått uppleva det allra värsta. För några år sedan blev en cyklist ihjälkörd där cykelbanan korsar landsvägen.

”Jag är ganska övertygad om att vi kommer få se fler liknande händelser i Toarpsdal om det fortsätter som det gör.”

Avåkningar är ett årligen återkommande samtalsämne. Det har vart allt från budbilar som dånat genom trädgårdar, till båttrailer som slitit sig och brakat in i skogen. Vansinnesomkörningar är vardag och man får kasta både en och två blickar åt varje håll innan man svänger ut från grusvägen.

Jag är ingen gnällig gubbe, jag talar heller inte främst i egen sak. Vi har likt ett mantra tjatat på vår grabb att vara försiktig när han rör sig utmed vägen, men i dag är han i princip vuxen och klarar sig bra själv. Däremot finns det barnfamiljer och äldre som rör sig utmed vägen och är vettskrämda när bil efter bil susar förbi långt över hastighetsgränserna.

Jag har naturligtvis ingen aning om den senaste tragiska olyckan berodde på för hög hastighet, men jag är ganska övertygad om att vi kommer få se fler liknande händelser i Toarpsdal om det fortsätter som det gör. Så för vår och alla andras skull, lätta på gasen. Det skulle betyda väldigt mycket för oss.

Herman i Toarpsdal

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.