Insändare

Låta hela Marks kommun leva

Insändare Artikeln publicerades
Habyskolan.
Foto: Malin Edeberg Larsson
Habyskolan.

Snälla, lyssna på oss och tänk på våra barns framtid, vädjar Josefina Kronberg.

Habyskolan i Haby, i Skene, har långsamt urholkats på grund av nedläggningshot, besparingar och sparkrav.

Det skall satsas 42 miljoner kronor på skolan i Marks kommun nästa år. Varför inte lägga en del av dessa pengar på att rusta upp Habyskolan till en F–6-skola igen, så att Haby får leva vidare?

En viktig fråga är om politikerna verkligen har tittat på elev-/barnunderlag för kommande år?

Vi har, tack och lov, en fin och levande förskola här i Haby med en kö av väntande barn som vill in. Var ska dessa barn hamna när de blir sex år och ska börja skolan? Skall de splittras från sina kompisar för att hamna på olika skolor i Skene med omnejd?

Politikerna säger att barnen kommer placeras i Skene, Örby och Björketorp. Ska vi föräldrar köra från Skene till Björketorp för att lämna och hämta våra barn, är det verkligen rätt?

I och med att skolans budget ökar med 42 miljoner kronor under nästa år så menar politikerna att hela Mark ska få leva. Det sker en generationsväxling på många orter, så även i Haby. Skolorna ska få finnas kvar för att det ska vara attraktivt att flytta till Mark. Men Haby då?

För oss föräldrar är det viktigt att vår småskola bevaras. Så snälla, lyssna på oss och tänk på våra barns framtid.

Josefina Kronberg, Habybo och förälder

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.