Insändare

Låt oss protestera mot låga pensioner

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Henrik Montgomery/TT

Många pensionärer har inte ens pengar till tandläkare eller nya glasögon, konstaterar skribenten.

I Stockholm har man inlett ett upprop mot de dåliga pensionerna, garantipensionen. Låt oss sprida detta till Borås. Låt oss samlas på Stora torget från 1 maj till 1 september för att protestera mot de låga pensionerna. EU:s fattigdomsgräns låg 2017 på 12 100 kronor i måna- den och i dag ligger den på cirka 12 500 kronor.

Många kvinnor och sjuka klarar sig inte på pensionen. Man måste vara frisk för att vara sjuk. Vi som var hemma med barn på 1960 och 1970-talet är missgynnade av pensionssystemet.  Både S och Alliansen har suttit i pensionsgruppen i 20 år utan att göra något åt bromsen eller den orättfärdiga ”pensionärsskatten”. S lovade redan 2014 att den skulle bort.

”Har inte Sverige råd med sina pensionärer?”

Låt oss protestera som i Stockholm mot pensionssystemet, som inte ger oss en värdig pension som man kan leva på.

Att bostadstillägget höjs till 7 000 kronor är på tiden, det har stått still i snart tio år. Vad får jag, som har en hyra på 6 000 kronor/månad, i höjning? Några hundralappar?

Medierna är tydligen inte intresserade av fattiga pensionärer, eller är det ättestupan som man väntar på? Har inte Sverige råd med sina pensionärer? Jag började arbeta vid 15 års ålder.

Låt oss protestera mot en ovärdig garantipension. Vi har ju inte ens pengar till tandläkaren eller nya glasögon med mera.

Tantupproret, fattigpensionär

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.