Insändare

Låt oss höra mer av verkligheten nästa sommar

Underhållning Artikeln publicerades

Det finns så många historier man vill höra som aldrig blir berättade, människor som får leva i tystnad utan att någonsin bli hörda, skriver insändaren.

I år om något år känns det verkligen som att alla har lyssnat på sommarpratarna i P1. Härligt program med riktigt inspirerande människor som kan snacka sig varma om hur tufft livet kan vara när man står på toppen.

Det är väl just det. Att alla som har fått sommarprata i år står på toppen av sina karriärer – allt från psykologer och läkare till skådespelare och framgångsrika författare.

Det handlar inte om att förringa deras insatser och kunskaper i livet utan mer om att det kanske inte är en rättvis skildring av livet utan mer av ett höjdperspektiv från den elitistiska toppen.

”Det är väl det som är tragisk med dagens besatthet av sociala medier, att vi bara vill se och lyssna på hur 'livet ska vara'.”

Det var längesedan någonting grep tag i en. Vi snackar Kristian Gidlund gripande historia eller Ebbas pappas starka berättelse. De sitter eller satt i ett mörker som inte går att köpa sig ur.

I en tid som präglas av rasism och utanförskap hade jag velat höra någon prata om känslan av att bli utvisad ur ett land där hen har bott i 25 år. Det finns så många historier man vill höra som aldrig blir berättade, människor som får leva i tystnad utan att någonsin bli hörda.

Det är väl det som är tragisk med dagens besatthet av sociala medier, att vi bara vill se och lyssna på hur ”livet ska vara”.

Livet är så mycket mer än bara fina prylar och mycket pengar, vi måste bara få känna det. Förhoppningsvis kanske vi får göra det i nästa års Sommar i P1.

Viktor Bromelaide

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.