Insändare

Låt oss få veta vad invandringen kostar

Invandring Artikeln publicerades
Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Vid valet 2014 beskrev Alliansen sig som det bästa alternativet för att styra Sverige. Men efter valet kom det stora sveket mot partiets väljare, både i riksdagen och i Borås kommun.

Den stora skräcken infann sig när man insåg att man måste få stöd av SD för att få igenom sin budget. Vad gör man då? Jo, man lägger var sin budget och släpper på så vis fram ett rödgrönt styre.

I Borås gjorde Socialdemokraterna och Moderaterna upp om en ”handlingsplan” för att inte SD skulle kunna bli vågmästare. Alltså, en röst på M blev en röst på S.

När man läser artikeln om den lokala moderatledaren i BT 10/3 blir man fundersam. Nationellt har M föreslagit en tydligare redovisning av invandringens kostnader. Borås M-ledare säger i artikeln att det är frågor som politiker inte kan svara på och undrar vad man ska göra med uppgifterna och vad nyttan är med det.

Ett märkligt svar av en som beslutar om hur våra skattepengar fördelas. I skolan och omsorgen är varje krona specificerad. Varför är kostnaden för invandringen så känslig? Om man inte bryr sig om kostnader förstår jag inte varför man gör en budget över huvud taget.

Vågar man rösta på Alliansen i höstens val eller är det lika bra att bli soffliggare?

Inga Money