Insändare

Låt arbetsterapin i Svenljunga vara kvar

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Gorm,Kallestad

Har ni som beslutar om detta själva någon praktisk erfarenhet av att arbeta inom äldreomsorgen, undrar Anhörig.

Hur kan Svenljunga kommun stänga den ordinarie arbetsterapin på Klockaregården och tro att det kommer att fungera på samma sätt?

Hur värderar ni den personal som har bidragit till en god trivsel för många boende med olika aktiviteter och fester på Klockaregården?

Den gemenskapen det har gett på Klockargården och de lägenheterna i närheten. Det är öppet för många. En samlingspunkt för många. De får träffas allihop med olika aktiviteter och bara umgås. Prata med varandra om sina liv och erfarenheter. Detta tar ni ifrån dem för att spara pengar och omfördela personalen.

Det skapar ovisshet och otrygghet för många. Hur ska de boende få träffa andra, som bor på andra avdelningar?

Personalen har redan mycket att göra. Den hinner inte med andra aktiviteter med någon ordning. Det är ju också andra utbildningar och intressen för terapins arbete.

Har ni som beslutar om detta själva någon praktisk erfarenhet av att arbeta inom äldreomsorgen? En del av er saknar erfarenhet. Därför kan ni komma med detta dumma och omänskliga beslut.

Låt arbetsterapin vara kvar. Det betyder så mycket för dem som bor där. Även för personalen. Pensionärerna håller sig gladare och friskare längre. Gör bra reklam för terapin istället för att stänga och försämra ryktet, det vinner ingen på.

Det finns väl andra sätt att spara pengar på. Halvera personalen på kontoren och i kommunfullmäktige. De kostar väl pengar också, som tas ifrån medborgarnas skattepengar. Ni kan inte ens besluta om vem som ska leda Svenljunga kommun. Alla vill väl bli kommunalråd. De kostar. Lyssna på folket. Makten utgår därifrån. Inte bara från er, i ett demokratiskt och solidariskt land.

Lev upp till de mänskliga rättigheterna. Skärp er.

Anhörig

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.