Insändare

Låt andra städa hos äldre i Borås

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Hasse Holmberg / TT

Hemtjänsten borde göra det den är bra på, omvårdnad. Låt istället de privata städbolagen städa, föreslår skribenten.

Jag tycker att ni är skamliga, ni som tror att hemtjänstpersonalen bara ska sitta inne på sina kontor när de inte ska städa hos de äldre. För det första, detta kommer inte från personalen utan från högre instans. Städförbudet är till för både personal och de äldre. De äldre kommer att få fler tillsynsbesök där personalen ser till att de dricker ordentligt och att de mår bra. För vet ni vad? Många av de äldre glömmer att dricka och kan i längden dö av uttorkning.

Hemtjänsten borde göra det den är bra på, omvårdnad. Låt de privata städbolagen städa, det blir billigare med rutavdrag och de har med sig riktiga städgrejer istället för att använda de äldres dammsugare. Länge leve undersköterskorna, ni är hjältar.

En undersköterska som är trött på gnäll

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.