Insändare

Kiss och kladd vid Kinna resecentrum

Insändare Artikeln publicerades
Trappan på Kinna Resecentrum
Trappan på Kinna Resecentrum

Jag reser mycket, men har aldrig upplevt ett sådant svineri vid någon station eller resecentrum, skriver Christer Wilhelmsson.

Tidigare har jag kontaktat Borås Tidning som skrev ett reportage om situationen vid Kinna resecentrum. Trots detta har inget hänt.

Där finns en skylt för tågen som talar om att den är ”tillfälligt ur funktion”. För det första, det var länge sedan den typen av skyltar fanns. För det andra är det falsk information – tillfälligt är en kort tid och inte flera år.

”Tydligen vill Marks kommun visa upp detta för besökare. Detta eftersom det inte sker något.”

Hissen är ur funktion, trappan ner till gångtunneln är nerkladdad. När jag besökte den låg det krossat glas där. Enligt en person som jag talade med förekommer det att folk urinerar där.

Det finns en enkel ramp där. Att gå med en barnvagn eller rullstol där är uteslutet. Det är nerkladdat. Stängslet är upprivet intill spåren på ett ställe. Trots att tidningen skrivit om detta negligeras problemen totalt. Tydligen vill Marks kommun visa upp detta för besökare. Detta eftersom det inte sker något. Jag reser mycket, men har aldrig upplevt ett sådant svineri vid någon station eller resecentrum.

Det saknas en klocka. Om det byggdes en ny kiosk med vänthall skulle det se annorlunda ut. Det bör finnas en informationstavla för tågen, som det gör på andra ställen. Visserligen finns det en samlingstabell för samtliga avgångar, men normalt är att det finns en särskild informationstavla för tågen.

Det är på tiden att det händer något vid Kinna resecentrum.

Christer Wilhelmsson, Resenärsforum

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.