Insändare

Kan tal om tiggeriförbud ha spelat in i dödsmisshandeln?

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Björn Lindgren/TT

Kan förslag om tiggeriförbud ha påverkat hur vi behandlar EU-migranter, undrar Stig Hallgren.

Det får väl betecknas som synnerligt grovt brott, det som misstänks ha begåtts av två tonåringar mot EU-migranten från Rumänien, som misshandlades till döds i Huskvarna. En fråga dyker upp i sammanhanget. Det har ju från visst politiskt håll uttryckts förslag om att tiggeri skall förbjudas. Förslagsställare är Tomas Tobé, Moderata samlingspartiet.,

”Kan det vara så, att 16-åringen medvetet eller omedvetet triggats av sådana tankegångar?”

Ett sådant förslag har kommit ur breda lager och har säkert varit samtalsämne hos vuxna uppfostrare med barn i tonår. Kan de misstänkta ha inspirerats till den brottsliga handlingen av sådant samtal mellan vuxna nu nådd till EU-nivå?

Runtom i vårt land inspireras man i politiska kretsar av tanken att förbjuda uttrycken för att be om pengar för sitt knappa uppehälle i hemlandet Rumänien. Kan det vara så, att 16-åringen medvetet eller omedvetet triggats av sådana tankegångar?

Själv är jag boråsare och ser EU-migranter sitta utanför butiker även här. Jag har också hört om att tankar på förbud har förekommit även här.

Stig Hallgren

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.