Insändare

Journalister bör visa sina partisympatier

Insändare Artikeln publicerades

Det bör framgå i BT:s artiklar vad journalisterna på tidningen har för politiska sympatier, anser Inga Money.

BT:s chefredaktör skriver i sin krönika 9/6 att journalister inte drivs av politisk ideologi i sitt dagliga arbete. Det mesta som konsumeras i dag är varudeklarerat, men inte det som skrivs i tidningarna.

Eklund skriver att han ofta får höra att journalisterna är för mycket ”vänster”. Om så inte är fallet, varför inte ”varudeklarera” er politiska hemvist och redogöra för hur ni röstade i senaste valet. Då kan ju vi läsare själva bilda oss en uppfattning om innehållet i artiklarna som journalisten skrivit är neutralt eller speglar dennes politiska uppfattning, medvetet eller omedvetet.

För det finns väl inga opolitiska journalister? Politikerna har ju alltid partibeteckning i tidningen.

Inga Money

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.