Insändare

Insändare: Vilka turister vill bo i en ”öken” på Brodal?

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Karin Samuelsson

Som husbilsägare är det skämmigt att höra av andra husbilsturister att Borås är ökänt för sitt ointresse i ställplatsfrågan, skriver Kulturtant i husbil.

Ännu en genialisk lösning för en ställplats i Borås har presenterats för oss. På grusplanen vid Brodal, 125 kronor per natt betalar du för en parkeringsplats för en husbil om man vill ta en runda på stan över dagen. Men det är ingen ställplats. En ställplats bör erbjuda vatten, el, tömning av hushållsavfall och så kallat gråvatten.

”Mitt förslag om kommunens mark, där tidigare Parkstadens handelsträdgård låg, har tydligen inte fallit politikerna i smaken.”

Mitt tidigare förslag genom medborgardialog, att anordna en ställplats i anslutning till Ramnaparken, har inte intresserat politikerna i Borås.

Mycket ska man höra innan öronen trillar av. Och nu sitter de löst, öronen. Borås museum ska byta namn till Modum, en jättesatsning för stadens 400-årsjubileum. Man vill ha hit turister från när och fjärran och lockar med ett internationellt museum. Jag som alltid trott att museet varit en angelägenhet för hembygden. Att till 400-årsjubileet kunna stoltsera med en ställplats för husbilar i anslutning till Ramnaparkens jättesatsning vore en självklarhet.

Mitt förslag om kommunens mark, där tidigare Parkstadens handelsträdgård låg, har tydligen inte fallit politikerna i smaken.

Som husbilsägare är det skämmigt att höra av andra husbilsturister att Borås är ökänt för sitt ointresse i ställplatsfrågan, trots att husbilsfolket representerar en stor grupp semesterfirare som borde vara intressanta för kommunen att få till Borås och spendera tid och pengar.

Kulturtant i husbil

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.