Insändare

Insändare: Skolvalet tar inte hänsyn till relationer

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Jessica Gow/TT

Är det någon inom kommunen som tänker på barnet i allt detta med val av skola, undrar Jenni.

Jag slutar verkligen inte att förvånas när det gäller skolan och valet av skola inom Borås stad. Här har vi en pojke som stått i ”kö” i över ett år. De som handlägger placeringarna säger att det inte finns kö, utan bara en lista. Men denna pojke har stått i ”kö” i över ett år och han ser skolan från sitt hus. Men han får fortsätta åka skoltaxi varje dag till en annan skola för att det är andra barn som ska ha plats i skolan som ligger närmast honom.

”Han knyter inga band med barnen på sin gård där han bor, för han lär inte känna dem på samma sätt då de inte går i skolan tillsammans.”

Och detta för, som det verkar, att barn har flyttat in till området i efterhand och då får plats, för det är längre till deras gamla skola än vad den aktuella pojken har.

Hur kommer det sig att pojken ska få vänta och åka skoltaxi, medan andra barn som flyttar senare till området får en plats i den närmaste skolan? Varför får inte han en plats?

Han knyter inga band med barnen på sin gård där han bor, för han lär inte känna dem på samma sätt då de inte går i skolan tillsammans. Han får gå med barn i en annan skola, barn som inte bor i närheten av honom och därmed är det svårt att leka efter skolan/fritids också. Är det någon inom kommunen som tänker på barnet i allt detta med val av skola? Någon som tänker på att barnet ska knyta kontakter med vänner, komma in i umgänget, utvecklas tillsammans?

Denna pojke på snart åtta år får alltså fortsätta se en skola från sitt hus men åka skoltaxi varje dag till en annan skola, medan nyinflyttade barn till området får plats på skolan som han ser varje dag. Skamligt av Borås stad och jag skäms över hur ni hanterar och behandlar barn.

Jenni

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.