Insändare

Insändare: Så tänker vi kring ställplatser i Borås

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Christine Olsson/TT

Svar till Kulturtant i husbil, BT 7/6.

Besöksnäringen är en starkt växande bransch i både Sverige och Borås, och vi ser att intresset för att besöka Borås ökar. En del av de dryga 1,5 miljoner besökare som besöker oss kommer med husbil, och därmed deras önskningar om hur möjligheterna ska vara och vilket värdskap som ska erbjudas.

När det gäller övernattningar så sker det på två sätt: man sover hos släkt och vänner eller på ”kommersiellt boende”, ett samlingsnamn för hotell, stugby och camping.

Inga målgrupper är homogena, inte heller husbilsägaren. En del vill ha all- och fullservice och för en del räcker det med en uppställningsplats då det primära önskemålet är att det ska vara citynära. Kommunen driver en camping och där erbjuds den service som skribenten efterfrågar. Nu har även kommunen iordningställt en uppställningsplats på ett centralt läge.

Ofta är önskelistan både längre och större än vad som ibland är försvarbart, men självklart vill vi att alla som vill turista i Borås, oavsett hur och var de vill sova, känner sig välkomna. Med tydlig information om de olika alternativen och servicenivån så hälsar vi välkommen att uppleva Borås och att de finner att det finns mycket att se och göra här.

Birgitta Neugebauer, vd, Borås kommuns parkerings AB

Gunnar Isackson, chef för tekniska förvaltningen

Helena Alcenius, vd, Borås TME

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.