Insändare

Insändare: Så kan äldreomsorgen i Tranemo utvecklas

Ortsdatering Artikeln publicerades
Foto: JESSICA GOW / TT

Våra äldre ska ha lika möjligheter och rättigheter till ett behagligt och värdigt liv, anser Karin Peterson.

Som representant för Moderaterna hade jag förmånen att få delta på en frågestund som pensionärsorganisationerna verksamma inom Tranemo kommun arrangerade måndagen den 14 maj.

Min upplevelse var att många av de tankar och frågor som kom upp den kvällen rörde sig om individens möjligheter att själva bestämma över sin vardag och möjligheten till att leva ett bra liv.

Som moderat är det för mig en självklarhet att alla äldre i Tranemo kommun ska ha lika möjligheter och rättigheter till en god och trygg vardag med stor möjlighet till delaktighet och valfrihet.

Tranemo är en bra kommun att få leva och verka i, men det finns alltid möjligheter till förbättringar, en tanke slog mig vad gäller just frågor kring omsorgen om våra äldre, se nedanstående citat från kommunens hemsida.

”Tranemo kommun garanterar att du får välja tid när du vill ha stöd eller tid för uppstigning eller sänggående.”

”Om du eller dina närstående framför klagomål på verksamheten, garanterar Tranemo kommun att ett samtal genomförs med dig och dina närstående inom en vecka. Samtalet ska följas upp efter tre månader.”

Dessa två garantier är exempel på att kommunen har tagit fram sex värdighetsgarantier, dessa garantier återfinns som nämnts på hemsidan. Vi som moderater tycker det är bra att kommunen tagit fram sådana garantier, men är mer frågande till hur väl dessa garantier är kända av personal och chefer, speciellt när vi lyssnat till de frågor och funderingar som kom i måndags med pensionärsorganisationerna.

Vi vill ytterligare utveckla arbetet med dessa värdighetsgarantier och se till att de är spridda i den kommunala organisationen. Våra äldre ska ha lika möjligheter och rättigheter till ett behagligt och värdigt liv.

Karin Peterson (M), Tranemo, kandidat till kommunfullmäktige

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.