Insändare

Insändare: Prioritera välfärden – inte skulpturflytt

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Lennart Magnusson

Det är väl inte den första april redan? Detta var min första tanke när jag slog upp BT den 20/3.

Där kan man nämligen läsa att Petter Löberg (S) tycker att det är angeläget att använda boråsbornas skattepengar till att flytta runt Pinocchio. Liberalernas Lars-Gustaf Andersson vill inte vara sämre utan föreslår istället en omflyttning av Pinocchio till Göteborg och att vi i utbyte får hit Poseidon!

Förslagen uppvisar en häpnadsväckande brist på förmåga att prioritera åtaganden i kommunens verksamhet. Vi har stora behov inom skola och äldreomsorg. Detta tycks inte bekymra ovan nämnda politiker. Om kulturnämnden anser sig ha råd att ägna sig åt dylikt så har man för mycket pengar att röra sig med i sin budget. Argumentet att ”en sådan förflyttning skulle skapa ett intresse för Borås stad” får alla tänkbara varningsklockor att ringa.

Vi kristdemokrater är tydliga med våra prioriteringar. Mer åt dem som behöver det bäst och nej till spektakulära skrytbyggen i vilken skepnad de än må ta sig uttryck. Mindre barngrupper i förskolan, bättre elevhälsa och bättre tillgänglighet till äldreboenden är några av de områden som vi vill prioritera.

Magnus Sjödahl, Kristdemokraterna