Insändare

Insändare: Nybörjare bör inte tjäna mer än erfarna

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Henrik Montgomery/TT

Den kontinuitet, kvalitet och trygghet som de befintliga lärarna levererat värdesätts inte, påpekar Drabbad.

Lärarnas riksförbunds debattartikel i BT den 14 maj klargör ånyo med all önskvärd tydlighet hur den individuella lönesättningen inom lärarkåren totalhavererat. Erfarna och skickliga lärare som jobbat länge på samma skola tjänar ofta sämre än de lärare som är mindre erfarna och nyligen börjat där, påpekar man i artikeln. Den kontinuitet, kvalitet och trygghet som de befintliga lärarna levererat värdesätts inte.

Subjektiva lönekriterier, dåligt utbildade rektorer vad gäller lönesättning, total avsaknad av en struktur för en rättvis lönepolitik och som LR skrev i artikeln, ”dumsnålhet”, ligger till grund för denna utveckling.

Kontinuitet, samarbete och trivsel är nödvändigt för att skapa ett vinnande lärarlag och för att våra elever skall trivas och lyckas i skolan. Då är en rättvis lönepolitik ett måste.

Lönelistor är offentliga handlingar och kan, utan att någon behöver ifrågasätta eller att någon chef får reda på det, beställas från Borås stad via HR- specialist på grundskoleförvaltningen. Där kan du själv jämföra din löneutveckling med dina kollegers, på din skola eller i hela Borås stad.

Det kan kanske vara bra att hänvisa till vid nästa utvecklings-/lönesamtal.

Drabbad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.