Insändare

Insändare: Företag bör ställa upp för BHC också

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Jan Pettersson

Företagare, vi måste hjälpa BHC att behålla sin duktiga tränare, skriver Lennart Lundgren.

Jag läser i BT 24/5 att vårt kära hockeylag, BHC, inte har råd att behålla den duktige tränaren som drog laget ända till kval till div 1 denna vinter.

BHC har en stram budget att hålla och har tyvärr inte råd att ”betala lite extra” för att kunna motivera Daniel Elofsson att orka kämpa med arbete, familjen med egna ungdomar, samt det extra arbete han utfört med bravur med BHC:s A-lag.

Vad jag förstår är BHC helt utan sponsring från kommunen? Inte heller företagen i bygden verkar speciellt villiga att hålla vårt hockeylag under armarna. Varför skall IF Elfsborg få så stor del av kakan, så att säga?

Jag är trogen elfsborgare sedan 1960-talet och var själv en ganska stor sponsor till IFE under 1970-talet och början av 1980-talet.

Jag är nu småföretagare, men sponsrar vad jag kan efter förmåga, både IFE, Norrbys ungdomsverksamhet samt Borås Hockey. Tidigare sponsrade jag även Borås Basket under flera år, men tyckte att BHC behövde mer hjälp.

BHC hankar sig fram med små medel och bjuder på mycket glädje för oss på läktarna, men skulle inte klara sig utan alla som av kärlek till sin förening utför allt ideellt arbete i och omkring ishallen vid matcher, inte att förglömma alla föräldrar och ungdomar som jobbar i kioskerna.

Företagare, vi måste hjälpa BHC att behålla sin duktiga tränare.

Lennart Lundgren