Insändare

Insändare: Djurrättsaktivister bör ses som terrorister

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Björn Larsson Rosvall

Det är inte djurägarna som bryter mot lagen. Det är vissa veganer som är de verkliga brottslingarna, menar skribenten.

Vill vi ha terrorister i Sverige? Vi har alla läst och sett verkningar av terror och terrorister i världens olika krigshärdar. De bränner ner människors hus, de skrämmer barn och utsätter medborgare för hot och övergrepp. Sverige och svenskarna har enhälligt tagit avstånd från detta.

Enligt Svenska Akademiens ordlista:

* terror: skräckinjagande våldshandlingar använda i politiskt syfte,

* terrorisera: kuva eller behärska genom skräckåtgärder; injaga skräck hos,

* terrorism: verksamhet som begagnar terror.

Tyvärr gör inte Sveriges olika maktinstanser och myndigheter, såsom riksdag, regering, polis och åklagare, tillräckligt för att förhindra den terrorism som ökar allt mer inom Sveriges gränser – djurrättsaktivisternas terrorism mot laglydiga djurägare.

Där får de våldsbenägna veganerna härja nästan helt fritt. Hotelserna flödar över de människor som har som sin livsgärning att förse oss med mat. Det är både på de sociala medierna och i det verkliga livet som djur- ägare kallas för ”mördare” och ”våldtäktsmän” och hotas med diverse hemska öden.

Djurägarens barn förföljs när de ska gå hem och veganer går runt och bankar på fönsterrutor för att skrämma både barn och vuxna. De står utanför husen och skriker fram sina budskap, ofta i flera dagar i rad. Mordbrand är inte ovanligt och inte heller att lägga ut en film där de helt grundlöst beskyller någon för ett vidrigt beteende och därmed förtalar och kränker denna persons ära och heder. Och den utsatta personen kan inte ens försvara sig.

Allt detta är brottsligt och kriminellt. Det är inte djurägarna som bryter mot lagen. Det är dessa veganer som är de verkliga brottslingarna. Är detta det Sverige som du vill se? Det vill inte jag.

Djurvän men inte vegan