Insändare

Insändare: Det är rent och snyggt vid Ica Maxi

Insändare Artikeln publicerades

Svar till signaturen GL, BT 22/5.

I tisdagens tidning fanns en insändare om hur systembolagskunder skrämmer vid Ica Maxi i Borås. Som trogen besökare känner jag inte alls igen de problem insändaren tar upp.

Trots att jag dagligen, ofta vid två olika tillfällen, besöker Maxi och går genom entrén på Systembolagets sida har jag aldrig eller ytterst sällan upplevt burkar, skräp och flaskor överallt och inte heller spott och spyor och missbrukare som orerar och tigger.

Normalt finns en icke missbrukande utländsk tiggare utanför Maxis entré, alltid trevligt hälsande på dem som själva hälsar, och aldrig med höjda eller skramlande burkar eller uttalade vädjan om bidrag. Dessutom finns ibland ytterligare en tiggare vid Systemets entré, ibland utländsk, ibland svensk, alltid lika trevliga och ostörande.

Någon gång har det uppenbarat sig några ytterligare tiggare på platsen, men eftersom de då varit störande har de snabbt försvunnit då de nog insett att de hamnat fel.

Och att det tiggs, skrålas och sjungs i Maxis tipshörna har jag aldrig upplevt.

Göran Jakobsson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.