Insändare

Insändare: Andreasson fick rätt – om man vänder på tabellen

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Adam Ihse/TT

Senast under VM-uppehållet bör något hända som kan förändra situationen i IF Elfsborg, anser Sten-Åke Stridh.

Elfsborg blev förnedrat ännu en gång, förlust 0-5 mot Häcken. Boråslaget har inte börjat bra i årets allsvenska, bara fem poäng på åtta omgångar och laget ligger på kvalplats i tabellen.

Det rimmar illa mot vad klubbchefen Stefan Andreasson sa före premiären: ”Det ser bra ut, vi har något stort på gång. Kanske kan vi vara med och kriga i toppen redan i år…”

Vänder man på tabellen så har han rätt. Förlusten med 2-3 hemma mot Gais i svenska cupen var en tidig varningsklocka i år, men det förstod ingen.

”Elfsborg skulle må bra av ett nytt namn med fräscha ögon och öron som klubbchef. IFE har inte råd med fler val av dåliga tränare och misslyckade värvningar”

Är det dags för ännu en tränare att få sparken? Manager Jimmy Thelin har inte lyckats få ihop helheten på plan, men problemet är nog större än så.

Hela styrelsen med nya ordförande Sune Lundqvist i spetsen och inte minst klubbchefen Stefan Andreasson har det största ansvaret. Lundqvist är väl inte varm i kläderna än, men Andreasson borde kanske tänka på att ställa sin plats till förfogande. Elfsborg skulle må bra av ett nytt namn med fräscha ögon och öron som klubbchef. IFE har inte råd med fler val av dåliga tränare och misslyckade värvningar.

De dåliga resultaten slår tillbaka på hela verksamheten från marknadsföring till minskade publiksiffror. Sponsorintresset svalnar och inkomsterna minskar.

Det är inte läge att gripas av någon panik men senast under VM-uppehållet bör något hända som kan förändra situationen i IF Elfsborg.

Sten-Åke Stridh