Insändare

Inför koppeltvång i Tranemos tätorter

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Janerik Henriksson/TT

Har man så lite förståelse för någons oro för sina barn, bör man kanske inte få ha hund, skriver Orolig förälder.

Då jag i dag lämnade mina barn i skolan märkte jag att en person gick omkring med en okopplad schäfer på gång- och cykelvägen bland barnen. Jag frågade mannen om han inte kunde koppla hunden eftersom en del barn är väldigt hundrädda.

Barnen tycker om hunden, sa han, och vägrade att koppla den.

Har man så lite förståelse för någons oro för sina barn, bör man kanske inte få ha hund. Till saken hör att mannen gick upp till tio meter framför hunden och utan uppsikt över vad hunden gjorde.

Jag uppmanar Tranemo kommun att införa koppeltvång inom våra tätorter. Skolvägen bör vara så säker som möjligt för våra barn.

Orolig förälder

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.