Insändare

Hur skall det gå för pensionärerna?

Insändare Artikeln publicerades

Är det ingen politiker som har förstått att en pensionär också måste få följa med i utvecklingen och få höjd pension, undrar Kent-Åke Hansson.

En pensionär som är 85 år i dag, den har i 20 år bara fått det sämre varje år. Ingen höjd pension i takt med allt som höjs i samhället – matvarorna höjs direkt efter nyår, hyror förhandlas färdigt på hösten och höjs också direkt på det nya året. Detta är bara två saker, vi kan i stort tala om mycket mer.

”Vad har våra politiker fått för höjning under alla år?”

Man bör ha förståelse för höjningarna, när löner höjs så måste varorna också höjas. Men är det ingen politiker som har förstått att en pensionär också måste få följa med i utvecklingen och få höjd pension?

De som har det sämst i samhället är de människor som lever ensamma och med låg pension skall klara höjningarna utan att ha fått någon tillräcklig höjning under alla år.

Vad har våra politiker fått för höjning under alla år? Och nu när ni klarat att få en regering efter alla månader så är det äntligen dags att lägga krutet på pensionärerna. Man får säga som en gammal tant sa: ”Den som lever får se”.

Kent-Åke Hansson, PRO Sjöbo

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.