Insändare

Hur ser våra liv ut i ett kontantlöst samhälle?

Insändare Artikeln publicerades
Foto: isabell Höjman/TT

Hur blir det för oss alla när vi blir gamla, frågar sig skribenten.

Hur ska vi klara oss i ett kontantlöst samhälle? Hur blir det för oss alla när vi blir gamla och får hemhjälp av alla möjliga personer som ska hjälpa oss?

Hur blir säkerheten med att behöva lämna kort och kod till alla de olika personerna när man behöver ha hem diverse saker? Däremot tror jag att alla har en god vän som kan ta ut kontanter en till två gånger per månad, så att de finns hemma för matinköp och ens privatliv.

Alla fasta utgifter kan däremot betalas över bank en gång i månaden. Detta fungerar utmärkt för mig i dag, dessutom en redovisning som banken levererar per post varje månad.

Tänk vilka köer det eventuellt kan uppstå om varorna är inslagna i kassan, men personen plötsligt har glömt sin kod. Bevare mig väl (jag vet, stod bakom).

Ett samhälle för oss alla

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.