Insändare

Hörselkåpor ett måste på basketmatch

Besviket basketfan ,

Det finns ingen anledning att ha så hög volym i en liten idrottshall, skriver Besviket basketfan.

Vill Borås Basket förstöra hörseln på sina åskådare? Jag var i veckan på basket i Boråshallen. Hade självklart höga förväntningar då laget inlett säsongen bra, och Boråshallen har inför denna säsong rustats upp med nya stolar och jumbotron.

Stämningen som borde vara fantastisk byts istället ut mot huvudvärk när speakerns mikrofon är inställd på på tok för hög volym varpå han skriker ut allt som ska sägas. Musiken som spelas i avbrott och pauser är så hög och skränig att jag med flera fick hålla för öronen ibland. Att försöka socialisera med sina vänner som var med på matchen var totalt omöjligt. Vi satt och skrek ”va” till varandra hela pauserna.

Därpå den fruktansvärt höga och gälla signalen som ljuder vid start och stopp samt vid byten, den var troligtvis inställd högre än Hesa Fredrik, så även de som bor i Fristad skulle höra signalerna. Det finns ingen anledning att ha så hög volym i en liten idrottshall, och skulle man mäta decibelnivån skulle den säkerligen vara olaglig. Det blir inga fler matcher utan öronproppar/hörselkåpor denna säsong.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.