Insändare

Hockeyn gapar efter mer – men bandyn har inget

Idrott Artikeln publicerades

Den långa debattartikeln med kritik mot Borås stads planer att bygga en bandybana (BT 15/11), visar på en sällsynt självcentrerad inställning. Hur ska hockeyn kunna använda en bana som saknar sarg, frågar de båda representanterna för hockeyklubben.

Som utomstående, engagerad varken i bandyn, hockeyn eller konståkningen, tänker man nog så här: Hockeyn och konståkningen behöver alldeles säkert mer istid för sin verksamhet. Men de har i alla fall två ishallar, två rinkar under tak.

Bandyn har absolut ingenting. Deras istid är exakt noll (åtminstone på för bandy avsedd isyta).

Det är kanske så att kommunpolitikerna med all respekt för hockeyns och konståkningens önskemål tycker att nu även bandyn bör få något. De kanske vill välja att ge bandyn ”något”, innan hockeyn och konståkningen får ”ännu mer”.

Och om det inte blir någon hockeysarg på den nya bandybanan, beror det nog på att den byggs för bandy, inte för att hockeyn ska få mer istid.

I sin insändare ifrågasätter hockeyrepresentanterna också kommunens sätt att leva upp till tankar om spontanidrott. Det är verkligen att skjuta sig i foten. För spontanidrott på skridsko måste en ny, stor bandybana vara en mycket bättre resurs än ytterligare en hockeyrink.

Outsider