Insändare

Hässleholmen behöver ett lyft

Hässleholmen Artikeln publicerades

Nyhetsbaren i tisdags handlade om Hässleholmen. BT:s Hanna Grahn frågade i sin krönika vart Hässleholmen är på väg? Att problemen i stadsdelen är stora och allvarliga kan inte ha undgått någon. Jag förstår att det krävs stora insatser och att en lösning kanske inte är lätt att finna inom den närmaste tiden. Men för mig är det självklart att på en plats där det är vackert så mår folk bättre. Därför tycker jag att hela Hässle torg ska rivas och göras om.

Torget ser nu ut som en deprimerande miljö från 1970-talet som skulle platsa i en film om samhällsproblem. Torget behöver se ut som en trivsam plats 2017. Biblioteket, Hässlehus och en bra mataffär ska givetvis finnas, men i nya byggnader.

Det är även självklart för mig att folk mår bättre i stadsdelar där alla sorters folk bor: gamla, unga, invandrare, svenskar, egna företagare, studerande, anställda, arbetssökande och någon kändis.

Integration betyder integration överallt, inte segregerade stadsdelar i samma stad. För integration behövs olika sorters bostäder. Bygg några radhus, ett höghus med lyxvåningar, sätt dit någon skulptur och lite vackra växter.

Be tv göra en dokusåpa om en familj i området, och locka dit en kändis som kan flytta in. Jag förstår att det inte är så lätt, men med dessa insatser skulle de kriminella synas mindre och med tiden försvinna helt. De får inte längre utrymme, de mår bättre, de tar tag i sina liv, deras liv får mening och de blir gladare.

Lös problem med skönhet, gemenskap och glädje.

En boråsare