Insändare

Gör Björbospåret springbart igen

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Michael Probst

Med den nya ytbeläggningen kommer många att undvika att springa i Björbospåret, menar skribenten.

Jag vill understryka kritiken mot kommunens åtgärder på Björbospåret. Man har lyckats få till en väg i skogen med ett underlag som vanligen ses på vägar som avses asfalteras. Underlaget består i många avsnitt av kantiga, vassa stenar.

Jag har svårt att tro att någon på stadens kontor på allvar menar att man gör detta för att fordon lättare ska ta sig fram vid lampbyte. Med den nya ytbeläggningen kommer många (åtminstone jag) att undvika att springa där på grund av problem med vader och fotsulor. Så Borås stad kommer att ha stora möjligheter att kunna byta lampor utan att motionärer stör. Så lyckas man med optimering.

Nu tror jag att kommunen har ett annat mål med åtgärden. Kanske ska man asfaltera vägen och göra den framkomlig för till exempel barnvagnar? Kanske får vi ett nytt rullskidspår? Om så inte är fallet rekommenderar jag att Borås stad påminner sig om spårets primära uppgift och återställer det till löpbart/gångbart skick.

Att återställa det till det sköna, bitvis sviktande skick det hade är troligen omöjligt – skadan år obotlig. Kanske man kan ta bort vad man lagt på och ersätta det med finkornigt material eller helt enkelt lägga det finkorniga över bedrövelsen.

Jag är också besviken

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.