Insändare

Ge möjlighet till fotboll på rasterna

Skola Artikeln publicerades
Sandgärdskolan.
Foto: Anders Robertsson
Sandgärdskolan.

När jag kom upp till högstadiet här i Sandared efter att ha gått i Sandhult så kändes det konstigt på rasterna. Jag var van vid att vara ute och spela fotboll varje rast på låg- och mellanstadiet, men här på högstadiet finns det ingen plan att spela på. Jag tycker att det känns som en lösning på en del problem som vi har här på skolan.

För det första så skulle folk på skolan som gillar fotboll vara ute och röra på sig istället för att antingen hamna i godiskällaren eller sitta med datorn på rasterna, vilket är lätt hänt med tanke på att det knappast finns något att göra på vår skolgård.

Likaså skulle man bli vän med fler personer på skolan om man spelade fotboll tillsammans, vilket skulle leda till att man känner sig tryggare om man lär känna mer folk. Då skulle det också bli roligare att gå dit varje dag.

Visserligen så skulle det kanske bli en del bråk på planen angående till exempel vem som ska den om det är två olika klasser som är där samtidigt, men det skulle också bli en fördel för en del personer att lära sig lösa konflikter.

Det som skulle kunna hända är också att fler människor börjar spela fotboll i något lag på fritiden, vilket leder till att de får nya kompisar och också rör på sig mer.

En fotbollsplan kan förändra hur mycket ungdomar rör på sig, så det är en väldigt bra idé att fixa en plan här på skolan.

William Hedelin, Sandgärdskolan 8B