Insändare

Förtätningen når nya höjder på Kristineberg

Insändare Artikeln publicerades

Det är bra att det byggs nya bostäder i Borås, men detta bör göras utan att fastigheterna trängs med varandra, anser Tommy Johansson.

Riksbyggen informerar via BT villaägarna på Hyggesgatan, Kristineberg, att företaget ansökt om att få bygga hus där. I tät anslutning till villorna vill man uppföra sju punkthus med 225 lägenheter genom att avverka skog i ett grönområde i anslutning till villabebyggelsen samt att få anlägga en ny utfart till Lars Kaggsgatan. Det är bra att det byggs nya bostäder, men detta bör göras utan att fastigheterna trängs med varandra.

Lars Kaggsgatan, som är livligt trafikerad till och från city, kommer nu att få ta emot trafik från de 690 lägenheter som planeras att byggas eller byggts utmed eller i anslutning till gatan.

Förutom busstrafik och trafiken från de boende i området, vilka ofta har två bilar per hushåll, så används gatan också av tung trafik vars förare via GPS-mottagare dirigeras denna väg till godsmottagare i området. Barnen från Svedjeskolan med 120 elever samt Kristinebergsskolan med 500 elever trafikerar också gatan.

Riksbyggens planering att halvt ringa in ett villaområde genom byggnation av höga hus alldeles inpå villorna och på bekostnad av såväl trafiksäkerhet som ingrepp i grön- och strövområdet, kan tveksamt motiveras då en sådan förtätning av bostäder inte passar i området som övervägande är bebyggt med radhus, kedjehus samt villor. Därför bör kommunen och samhällsbyggnadsnämnden beakta angivna skäl.

Tommy Johansson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.