Insändare

Förstör inte miljön för oss på Lugnet

Replik Artikeln publicerades
Morgan Hjalmarsson skänker inte en tanke på de flera hundra personer som får sin boendemiljö mer eller mindre förstörd av nybygget, anser signaturen IN.
Foto: Anders Robertsson
Morgan Hjalmarsson skänker inte en tanke på de flera hundra personer som får sin boendemiljö mer eller mindre förstörd av nybygget, anser signaturen IN.

Svar till Morgan Hjalmarsson, BT 23/7.

”Borås stad behöver fler bostäder”. Det är rubriken på Morgan Hjalmarssons svar på Lena Hanssons insändare angående det aktuella nybygget på Lugnet. Han gratulerar dem som får möjlighet att flytta in i de nya husen (skall det bli mer än ett?). Hur många kan det bli aktuellt för?

”Jag kan inte begripa att det lilla antal nya lägenheter på Lugnet kan motivera att man förstör boendemiljön för så många boråsare.”

Några barnfamiljer kan ju knappast ha råd att flytta in. Hyran eller insatsens storlek gör det omöjligt för en barnfamilj att flytta dit. Det blir säkert några höginkomsttagare som har de ekonomiska musklerna att flytta dit. Eller kanske ett välavlönat kommunalråd? Som mest kanske 20 till 40 personer. Morgan Hjalmarsson skänker inte en tanke på de flera hundra personer som får sin boendemiljö mer eller mindre förstörd av nybygget.

Någonstans har jag läst att Borås stad inom de närmaste åren kommer att bygga minst 2 000 nya lägenheter. Jag kan inte begripa att det lilla antal nya lägenheter på Lugnet kan motivera att man förstör boendemiljön för så många boråsare.

Nej Morgan Hjalmarsson, tänk om och gör rätt. Låt det sunda förnuftet gälla i stället för prestigen. Detta gäller givetvis även de andra ledamöterna som röstade ja till förslaget i nämnden.

IN

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.