Insändare

Flera i S är rädda för Olsson och Löberg

Insändare Artikeln publicerades

Att denna kultur av maktfullkomlighet kommit till allmän kännedom är av godo för det socialdemokratiska partiet, skriver Börja om.

Till relativt nyligen hade jag i mitt arbete kontakt med de flesta av Borås politiska partier. Förvisso i olika grad. Socialdemokraterna, för övrigt det parti som står mig närmast, utmärkte sig genom den, jag vill kalla det rädsla, flera av företrädarna uppvisade.

”Att de båda företrädarna lämnar sina uppdrag borde vara tämligen självklart.”

Ingen ville ha någon uppfattning innan de hört vad i första hand Petter Löberg men även Ulf Olsson ansåg i frågan. Denna ”försiktighet” omfattade också många rutinerade företrädare. Rädslan och osäkerheten bekräftas i dag av den medlöpande kritiklöshet som alltför stora delar av partiet uppvisar.

Det nu Lena Palmén, Sara Andersson och företrädare för bland annat Ulricehamns arbetarekommun framfört stämmer helt med den verklighet jag såg. Jag kan inte i någon del uppleva att de använt vare sig överord eller farit med osanning. Tvärtom. Det hade gått att uttrycka betydligt kraftfullare. De har dessutom, med all rätt, upplevts som ödmjuka och hederliga politiker i sitt värv.

Att kulturen av maktfullkomlighet har kommit till allmän kännedom är av godo för det socialdemokratiska partiet. Det ger möjlighet till en förändring, en förändring som aldrig hade blivit verklighet om det hade ”hanterats internt”. Men det gäller också att modigt och kraftfullt agera medan möjlighet finns.

Frågan är då om rädslan och att inte stöta sig med de centrala företrädarna i partiet är så stark att lögnen och självförintelsen kommer att omöjliggöra varje steg mot en rimlig föreningsstruktur? Att de båda företrädarna lämnar sina uppdrag borde vara tämligen självklart.

Börja om

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.