Insändare

Färdtjänstchaufförer tar inte jobbet på allvar

Insändare Artikeln publicerades
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Att vara färdtjänstchaufförer är ett serviceyrke, understryker Monkaflonkan.

Det finns tyvärr chaufförer som inte tar sitt viktiga jobb på allvar. Har personer färdtjänst behöver de speciell hjälp på grund av diverse funktionshinder. Min mamma åker färdtjänst eftersom hon behöver rollator. Vanlig buss funkar inte så bra.

Det tar tid att stiga på och av, och det finns inte alltid plats för rollatorer. En dag behövde mamma färdtjänst från matbutiken. Hon är angelägen om att klara sig själv så mycket som möjligt. Chaufför hjälpte henne inte upp alls. Han bara pratade privat i sin mobiltelefon. Det gjorde han precis hela tiden under färden. Det är ju faktiskt numera förbjudet att prata i mobilen när man kör.

När mamma kom hem var det samma sak igen, hon fick ingen hjälp att ta sig ur bussen. Hon var väldigt upprörd.

Jag vet av egen erfarenhet att de flesta taxichaufförer är mer hjälpsamma. Sjukresa är inte alltid så lätt att få när man varit på vårdcentralen. Då blir det taxi, när man kanske hoppar på kryckor och har ont. Att vara färdtjänstchaufförer är ett serviceyrke och tyvärr passar inte alla för jobbet.

Monkaflonkan

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.