Insändare

En fantastisk upplevelse av den svenska vården

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Johan Valkonen

Jag är glad och tacksam för att jag lever i Sverige med alla dessa förmåner, skriver Iris G.

Medveten om att vårt samhälle inte är fullkomligt och att en del faller mellan stolarna, vill jag berätta min erfarenhet om den svenska sjukvården.

”Jag upplever det som en verklig förmån att ha fått möta dessa underbara människor på grund av min olycka.”

Jag råkade falla och bryta lårbenshalsen och underarmen. Ambulansen tillkallades. In kom två vänliga personer som gav mig en professionell första hjälp och körde mig till Borås lasarett. Dagen efter fick jag en protes inopererad i låret. Armen blev gipsad. Hela tiden omskött av fantastisk, kunnig personal som verkade trivas med sitt arbete.

Jag upplever det som en verklig förmån att ha fått möta dessa underbara människor på grund av min olycka. De är verkligen berömvärda.

Sedan fick jag välja vad jag ville eller tålde att äta och dricka. Åtta dagar varade denna lyx. Väl hemkommen kom räkningen. Hör och häpna: 100 kronor om dagen för allt detta. Nej, jag glömde inte en nolla. (Det hade ändå inte räckt för all den vård som jag fick).

Jag är glad och tacksam för att jag lever i Sverige med alla dessa förmåner.

Iris G

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.