Insändare

Elfsborg bör straffa Simon Lundevall

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Johan Valkonen

Någon slags konsekvens från föreningen måste väl ändå Simon Lundevalls handling få, anser Fotbollssupporter.

Det har väl inte undgått någon att Elfsborgs Simon Lundevall åkte fast för rattfylla efter matchen mot Kalmar i söndags. Detta är givetvis oerhört tråkiga nyheter för hela föreningen och för dess anhängare.

Det som dock slår mig är klubbens reaktion. Man talar nu om att stötta och att finnas till, att man måste vara ett stöd för honom. Givetvis ska man göra detta, men vad blir då konsekvenserna av hans dåliga handling?

Som stor fotbollssupporter sedan barnsben vet jag vilket inflytande idrottsutövare har och då speciellt på unga. Vad sänder Elfsborg då ut för signaler?

Lundevall riskerar inget straff, ingen avstängning, inga konsekvenser alls. Glöm inte att många unga ser upp till Elfsborg och deras spelare och de förtjänar att veta och förstå vad som händer när man bryter mot lagen. Att vara fotbollsspelare på elitnivå är få förunnat, men det betyder inte att man står över de regler och bestämmelser som alla vi andra dödliga måste följa.

Så snälla Elfsborg, sopa inte detta under matten utan markera nu tydligt vad det är som gäller. Rattfylla är aldrig okej, oavsett om du spelar elitfotboll eller inte. Någon slags konsekvens från föreningen måste väl ändå Simon Lundevalls handling få?

Fotbollssupporter

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.