Insändare

Elfsborg är som en skock får utan herde

Fotboll Artikeln publicerades
Precis som en skock får som inte vet hur de ska bete sig sprang de hit och dit utan att hitta fram, utan någon som styrde, skriver insändaren om Elfsborgsmatchen mot Helsingborg i måndags.
Foto: Adam Ihse /TT
Precis som en skock får som inte vet hur de ska bete sig sprang de hit och dit utan att hitta fram, utan någon som styrde, skriver insändaren om Elfsborgsmatchen mot Helsingborg i måndags.

Det behövs starka krafter både på och vid sidan av planen som ingjuter självförtroende i Elfsborg, det kanske är det som saknas mest i dag, skriver insändaren.

Jag har följt Elfsborg sedan mitten av 1960-talet och hade i många år en fast plats på Ryavallen. Eftersom jag numera bor längre från Borås så är detta inte möjligt, men jag försöker åka till Borås Arena så ofta jag kan.

När jag såg matchen på plats i måndags kom bilden av en skock får utan herde fram. Jag har sällan sett IF Elfsborg, mitt favoritlag i alla tider, så vilsna. Precis som en skock får som inte vet hur de ska bete sig sprang de hit och dit utan att hitta fram, utan någon som styrde.

”Det behöver finnas ledare utanför planen som gör att laget vet hur de ska spela. Har inte det lyckats på en och en halv säsong så är det dags att göra något åt det. Annars kan Elfsborg få väldiga problem längre fram i höst.”

Helsingborg är heller inget märkvärdigt lag men skillnaden är att de har en herde – Andreas Granqvist, även om han kanske inte var så märkvärdig just denna gång. Ändå finns han där och styr de andra vilket gör att självförtroendet ökar bland spelarna.

Nu lyckades Elfsborg lite turligt klara en pinne, men skillnaden mellan lagen var ändå denna som jag nämnt, ledaren på planen.

När Anders Svensson styrde de övriga så växte alla, Men sedan han slutade har laget krympt steg för steg. Detta beror på mer än vad som sker på planen. Det behöver finnas ledare utanför planen som gör att laget vet hur de ska spela. Har inte det lyckats på en och en halv säsong så är det dags att göra något åt det. Annars kan Elfsborg få väldiga problem längre fram i höst.

Med en frisk Granqvist och Henke som nygammal tränare har HIF antagligen fått vad de behöver. Alltså behövs det starka krafter både på och vid sidan av planen som ingjuter självförtroende även i Elfsborg, det kanske är det som saknas mest i dag.

Jan Folkesson, hoppas på en förändring

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.